Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Συνήθως χρησιμοποιώ για αλμυρές τάρτες τη ζύμη που σας γράφω. Έχω κατασταλάξει πως είναι η καλύτερη, γιατί είναι γευστική και τραγανή. Δοκιμάστετη! είμαι βέβαιη ότι θα σας αρέσει!!!!
Τα υλικά για την ζύμη:


400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουερ
4 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο
1 κρόκος αυγού
λίγο αλάτι
κρύο νερό όσο πάρει
1/2 κούπα χοντροκομμένο στον τρίφτη κεφαλοτύρι, ή γραβιέρα, προαιρετικό
1/2 κούπα κουκουνάρια προαιρετικό

Πως φτιάχνουμε την ζύμη:

Να σμίξω όλα τα υλικά ρίχνοντας λίγο νερό, ανακατεύοντας ελαφρά με το χέρι μας. Ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί για να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Αν θέλουμε ρίχνουμε γραβιέρα ή κουκουνάρια. Την έχω φτιάξει με κουκουνάρια και άλλη φορά με σουσάμι, μου άρεσε πολύ.
Προσοχή όχι ζύμωμα, με απαλές κινήσεις την μαζεύουμε προς τα μέσα. Την απλώνω στην ταρτιέρα με τα χέρια και ανασηκώνω ζύμη στα πλάγια της ταρτιέρας για να δεχτεί τα χορταρικά μας. Τρυπώ κοντά κοντά με πιρούνι ακόμη και τα πλάγια που έχω σηκώσει για να γίνει στο ψήσιμο αφράτη και να μην φουσκώσει. Αφήνω να "σταθεί" τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές