Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η μαμά Χρύσα προτείνει:

        Πιστεύω ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να μην του αρέσει η τυρόπιτα!!!
Μέσα από τις δεκάδες συνταγές που έχω, σήμερα επέλεξα να σας γράψω μια συνταγή που πήρα από την φίλη μου τη Βούλα, εύκολη, γρήγορη που θα αγαπήσουν πολύ οι νεαρές εργαζόμενες νοικοκυρές.

Τα υλικά της τυρόπιτας:

  1. 2 φύλλα κουρού έτοιμα ή ανοίξτε τα μόνη σας
  2. 1/2 κιλό μυζήθρα ανάλατη
  3. 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  4. 1 ματσάκι μάραθο
  5. 1 πράσο ψιλοκομμένο
  6. 4 κουταλιές βούτυρο
  7. 3 κουταλιές λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. 2 κουταλιές σουσάμι

Πως φτιάχνουμε την τυρόπιτα:

Ανοίγουμε δύο φύλλα, δέστε συνταγή "Πως ανοίγουμε φύλλο για πίτες, βήμα-βήμα". Αν δεν μπορούμε αγοράζουμε το κουρού (έχει 2 μέσα το κουτί). Το πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι και το ανοίγουμε με τον πλάστη στο μέγεθος του πυρέξ μας και λίγο μεγαλύτερο, να εξέχει από τα πλάγια του ταψιού για να δεχτεί το υλικό.
        Αφού κάψει το βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνουμε τα χορταρικά και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και όταν κρυώσει ρίχνουμε τη μυζήθρα, αλάτι και πιπέρι ανάλογο και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Απλώνουμε το φύλλο να πάρει καλά τη φόρμα του πυρέξ και να προεξέχει. Ρίχνουμε το υλικό και το απλώνουμε. Επάνω σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Το ραντίζουμε με 2 κουταλιές λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 45-55 λεπτά. Όταν ροδίσει το φύλλο το σκεπάζουμε με ασημόχαρτο. Όταν κρυώσει την χαράσουμε σε κομμάτια. Προσέχουμε να έχει ροδοψηθεί καλά το αποκάτω φύλλο.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην είναι και Δαλάι Λαμα.Κουρού είναι τό σωστό

Η Μαμά είπε...

Ευχαριστώ Ανώνυμε......

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές