Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Η μαμά Χρύσα σας προτείνει τη δική της Αφράτη Βασιλόπιτα που είναι η καλύτερη συνταγή!!!!






Δεν υπάρχει Ελληνικό σπιτικό να μην κόψει Βασιλόπιτα την Πρωτοχρονιά. Είναι η ευτυχία της οικοδέσποινας όταν την παρουσιάζει, φτιαγμένη και πετυχημένη από τα χεράκια της. Είναι η αγωνία των παιδιών που ψάχνουν για το φλουρί και η απόλαυση των μεγάλων γι αυτή την γλυκιά πανδαισία στο στόμα τους!!! Όλοι χαίρονται εκείνη την ώρα και όλοι κάνουν ευχές! Με το Νέο Χρόνο περιμένουμε κάτι καινούργιο, κάτι καλύτερο, μια αλλαγή στη ζωή μας! Περιμένουμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρά μας!!! Άρα υπάρχει καλύτερο γλυκό;
Όλες θέλουμε να φτιάξουμε την καλύτερη Βασιλόπιτα! Σας δίνω την καλύτερη και ευκολότερη συνταγή με όλες τις ευχές μου!!!
 

Τα υλικά μας:

  • 4 κούπες αλεύρι (1/2 κιλό)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 6 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα βιτάμ (Είναι τα 4/5 της πλάκας των 250 γρ.)
  • 1 1/2 κούπα γάλα (310 γρ.)
  • 3 αυγά
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού και  ενός λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι ρούμι (προαιρετικό)
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 Πως φτιάχνουμε τη Βασιλόπιτα:



Βγάζουμε όλα τα υλικά από την προηγούμενη μέρα από το ψυγείο. (Δεν λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά).
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ. Το ανακατεύουμε με το μπέικιν, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το ξύσμα. Κτυπάμε το μείγμα 2 λεπτά με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα (όχι μαρέγγα) και συνεχίζουμε το κτύπημα για 3 λεπτά. Απλώνουμε λαδόχαρτο σε ταψάκι διάμετρο 30
- 35 εκατ. περίπου. Έτσι θα βγει ευκολότερα από το ταψί χωρίς να κολλήσει ή να σας τριφτεί. Βουτυρώνουμε με λίγο λιωμένο βιτάμ και πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι. Αδειάζουμε το χυλό στο ταψί και το κουνάμε να απλώσει ομοιόμορφα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους
180 βαθμούς για 15 λεπτά και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 1 ώρα. Όταν κρυώσει λίγο τη βγάζουμε από το ταψί και την τοποθετούμε σε πιατέλα. Διπλώνουμε το φλουρί με ασημόχαρτο. Κάνουμε μια σχισμή κάπου (όχι στο κέντρο) και το χώνουμε μέσα. Βάζουμε την άχνη σε ψιλό σουρωτήρι και πασπαλίζουμε παντού όσο είναι ζεστή η πίτα μας για να σταθεί η ζάχαρη. Με την άκρη ενός κουταλιού ή με οδοντογλυφίδα γράφουμε τον αριθμό του έτους με μεγάλους αριθμούς. Επάνω στην χαρακιά των αριθμών χύνουμε προσεχτικά τρούφα σοκολάτας , ή σαντιγύ με σοκολάτα ή οτιδήποτε βγάλει η φαντασία της νοικοκυράς.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές