Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό για μέρες που δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας. Η σάλτσα του είναι τέλεια. Την έφτιαξα πρόσφατα στα παιδιά μου μια καθημερινή και κατενθουσιάστηκαν. Την ιδιαιτερότητα στη γεύση τη δίνει η κάπαρη και το τυρί Φιλαδέλφειας. Όταν δεν έχω εσκαλόπ, φτιάχνω αυτή τη σάλτσα και για τα σνίτσελ χοιρινού. Τη συνταγή για τα σνίτσελ σας την έχει γράψει εδώ η κόρη μου.

Τα υλικά για το φαγητό μας:
4 χοιρινά εσκαλόπ χτυπημένα (150 γρ. το καθένα)
125 γρ. τυρί Φιλαδέλφειας
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά κάπαρη
2 κουταλίτσες μουστάρδα
2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές μαυροδάφνη
1 πορτοκάλι τον χυμό του και από το μισό το ξύσμα του
1 κουταλίτσα κόκκους πράσινο πιπέρι
1/2 κουταλίτσα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως μαγειρεύουμε τα εσκαλόπ:
Ανακατεύω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι με το αλάτι και πασπαλίζω τα εσκαλόπ. Ζεσταίνω σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το αραβοσιτέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζω τα εσκαλόπ και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζω σε πιάτο και τα διατηρώ ζεστά.
Στο τηγάνι ρίχνω τη μαυροδάφνη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τους κόκκους το πιπέρι, ελάχιστο αλάτι, την κάπαρη, την κρέμα γάλακτος και ανακατώνω συνέχεια για 2-3 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω μέσα το τυρί Φιλαδέλφειας, ανακατώνω να ενσωματωθεί καλά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη για να την βάλουμε πάνω στα εσκαλόπ.




Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές