Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011


Το κουνουπίδι συνηθίζουμε και το τρώμε βραστό για σαλάτα. Τώρα τη σαρακοστή μπορείτε να το μαγειρέψετε ως κυρίως πιάτο με σάλτσα ντομάτας. Η συνταγή που σας δίνω είναι η καλύτερη για ένα πεντανόστιμο λαδερό φαγητό γεμάτο μπαχάρια. Αξίζει να το δοκιμάσετε μια φορά και θα δείτε τη διαφορά. Θέλει όμως ακριβώς τις ποσότητες των μπαχαρικών για να μη γίνει "βαρύ". Καλό είναι μια φορά που θα πάτε στο Super Market να προμηθευτείτε από όλα τα μπαχαρικά. Το Κόλιανδρο, το τζίντζερ , το κάρι, ο γλυκάνισος και άλλα βέβαια είναι απαραίτητα στην κουζίνα σας. Τολμήστε να τα χρησιμοποιείτε συχνά.Το μυστικό για να γίνουν νόστιμα όλα τα λαδερά φαγητά είναι να προσθέσετε μια κουταλιά ζάχαρη!
Τα υλικά μας:
1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες
1/3 κούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
1/2 κουταλάκι κάρι
1/2 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
1/4 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φετάκια ή μια κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κουταλιά ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
1 κούπα νερό
αλάτι, πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κομμένο κουνουπίδι και το σοτάρουμε 3-4 λεπτά ανακατεύοντας να πάρει χρώμα. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, ρίχνουμε τη δάφνη, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το νερό. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα περίπου 20 λεπτά. Να προσέχουμε όταν βράσει το κουνουπίδι να μείνει με σάλτσα και να μην έχει πολλά υγρά.



Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές