Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Σπάνια παίρνω συνταγές από τον αδελφογαμπρό μου που είναι σεφ, γιατί τα τελευταία χρόνια όλο και πιο σπάνια είναι τις γιορτές σπίτι του, για να μας φτιάξει τις υπέροχες σπεσιαλιτέ με τα περίτεχνα σχέδια και πολύχρωμες γαρνιτούρες. Όμως ένα βράδυ που τους έκανε επίσκεψη η μητέρα μου, η οποία νηστεύει, για να την ευχαριστήσει, της έφτιαξε στα γρήγορα ένα χαλβά με καρύδα, χωρίς λάδι. Αυτή κατενθουσιάστηκε από το γλυκάκι, του ζήτησε τη συνταγή και την φτιάξαμε σπίτι μας. Άρεσε σε όλους και μια που είναι σαρακοστή σας τη συνιστώ. Είναι απλή, γρήγορη και πολύ καρυδάτη.... χωρίς καρύδια..... αλλά με καρύδα!!!
Εγώ έφτιαξα τη μισή δόση.

Τα υλικά μας:

8 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
500 γρ. καρύδα Ινδική
300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

Πως φτιάχνουμε το χαλβά μας:

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να βράσουν. Όταν αρχίζει το βράσιμο ρίχνουμε σιγά και ανακατεύοντας την καρύδα και το σιμιγδάλι. Κρατάμε 2-3 κουταλιές καρύδα για το πασπάλισμα. Χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το βράσιμο και το ανακάτεμα ώσπου να πήξει τελείως (περίπου 10 λεπτά). Γυρίζουμε το υλικό μας σε φόρμα ή ταψάκι, πασπαλίζουμε με καρύδα και αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε μετά στο ψυγείο και το διατηρούμε εκεί.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές