Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

  Η μαμά Χρύσα προτείνει  Αφράτα Μελομακάρονα με σιμιγδάλι                                  




















Σας έγραψα τη συνταγή με μπύρα που βγαίνουν τα τέλεια μελομακάρονα.

Αυτή η συνταγή που σας γράφω εδώ, είναι η δική μου, που βγήκε μετά από πειράματα χρόνων από άλλες συνταγές. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα σας γράψω πως τα φτιάχνουμε, γιατί η διαδικασία είναι όπως και η συνταγή μελομακάρονα με μπύρα.

Τα υλικά μας:

Περίπου 50 κομμάτια

1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (μπορεί να μην το πάρει όλο)
1 ποτήρι νερού λάδι καλό
1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι + μανταρίνι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 4 μανταρίνια
ξύσμα από 1 λεμόνι (χωρίς το κερί)
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
1 ποτήρι ζάχαρη ψιλή
1/2 κούπας μέλι καλό θυμαρίσιο
1 φακελάκι μπέικιν ανακατεμένο στο αλεύρι
1 κουταλιά κοφτή σόδα ανακατεμένη στο αλεύρι
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα τριμμένη
3/4 μικρού κουταλιού γαρύφαλλο
3/4 μικρού κουταλιού μοσχοκάρυδο

Για το πασπάλισμα:
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα

Σιρόπι:
4 ποτήρια νερού ζάχαρη
1/2 κούπας μέλι καλό
1 κούπα γλυκόζη
4 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
Σε χαμηλή θερμοκρασία διαλύουμε πρώτα τη ζάχαρη, ρίχνουμε το κονιάκ, την κανέλα και όταν δέσει λίγο προσθέτουμε το μέλι και τη γλυκόζη.








Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές