Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Χοιρινό φρικασέ μαγειρεύεται και με μαρούλι η ραδίκια. Εκείνο όμως που το κάνει ξεχωριστό είναι με σέλινο.
Το φαγητό αυτό το φτιάχνει συχνά η φίλη μου η Κική και είναι καταπληκτικό. Καλό είναι το γουρουνόπουλο να είναι μικρό, γιατί είναι πιο τρυφερό και νόστιμο. Είναι ένα παραδοσιακό φαγητό και πιστεύω ότι θα αρέσει σε όλους.

Τα υλικά μας:

1 κιλό χοιρινό από μπούτι σε μικρά κομμάτια
4 κρεμμυδάκια χλωρά ή 2 ξερά ψιλοκομμένα
4 πράσα τρυφερά κομμένα
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
3/4 κιλού σελινόριζες με τρυφερά φύλλα (όχι σέλερι)
1 ολόκληρο αυγό και έναν κρόκο ακόμη
2 λεμόνια το χυμό τους
αλάτι, πιπέρι

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Σε κατσαρόλα με το λάδι και σε δυνατή θερμοκρασία ροδίζουμε το κρέας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και ανακατεύουμε να μαλακώσουν, μαζί με το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ανάλογο νερό.
Σε άλλη κατσαρόλα και σε νερό που βράζει ρίχνουμε το σέλινο κομμένο στα δύο να βράσουν 3 - 4 λεπτά, και μετά το σουρώνουμε.
Όταν έχει βράσει καλά το κρέας ρίχνουμε μέσα το σέλινο. Να προσέξουμε να μην έχει πολλά υγρά το φαγητό.

Πως το αυγοκόβουμε:

Κατ΄αρχάς προετοιμάζουμε και χτυπάμε τα αυγά λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά.
Σε βαθύ πιάτο ρίχνουμε το ασπράδι του ενός αυγού, μία σταγόνα νερό και το χτυπάμε με το πιρούνι να γίνει μαρέγκα, στη συνέχεια ρίχνουμε τους 2 κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα να γίνει ομοιογενές. Ρίχνουμε σιγά -σιγά το λεμόνι που έχουμε από πριν στύψει. Αν ο χυμός από δύο λεμόνια σας φανεί αρκετός, κρατάτε λίγο κι αν χρειαστεί, όταν δοκιμάσετε το φαγητό προσθέτετε λίγο στο τέλος.
Όταν ρίξουμε και το λεμόνι -συνεχίζουμε πάντα το χτύπημα - παίρνουμε με μια κουτάλα υλικό ή ζωμό από την κατσαρόλα, και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο πιάτο με τα αυγά, ενώ συγχρόνως χτυπάμε, μέχρι να γεμίσει το πιάτο μας από το υλικό. Το γυρίζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ελαφριά και όταν πάρει χόχλο το φαγητό το αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά.



Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές