Δευτέρα 9 Μαΐου 2011



Το ψαρονέφρι είναι το μαλακότερο και νοστιμότερο κομμάτι κρέατος του χοιρινού. Είναι όμως αρκετά ακριβό εν συγκρίσει με το υπόλοιπο κρέας του. Όταν θέλω να το μαγειρέψω για καλεσμένους, το αγοράζω, όταν όμως θέλω να το κάνω για την οικογένειά μου (αυτό γίνεται συχνά) τότε λέω στο χασάπη μου να μου δώσει κομμάτι μαλακό για τηγανιά. Συνήθως μου κόβει από σπάλα (όχι μπούτι είναι σκληρό γι αυτό το φαγητό).

Τα υλικά του φαγητού μας:

500 γραμ. ψαρονέφρι
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
1 πιπεριά κίτρινη σε φέτες
1 ώριμη ντομάτα σε φέτες
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές σούπας Γουώστερ σως
1 κουταλιά Ταμπάσκο
4 κουταλιές σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι

Πως φτιάχνουμε το φαγητό μας:

Βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι με λάδι , να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία. Τοποθετούμε απλωτά το ψαρονέφρι να ψηθεί ροδίζοντας και γυρνώντας συνέχεια έως ότου ψηθεί (περίπου 10 λεπτά) . Το βγάζουμε με τρυπητό χωρίς λάδια και το διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε πρώτα τις πιπεριές γυρίζουμε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα κι όταν μαραθούν λίγο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, να σοταρισθούν όλα καλά, μετά ρίχνουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά. Όταν δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το ψαρονέφρι, ανακατεύουμε καλά, σιγοψήνουμε για λίγο και είναι έτοιμο. Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με ρύζι , ζυμαρικά φιογκάκια, η πατάτες τηγανιτές.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές