Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Το τσιζ κέικ είναι το αγαπημένο γλυκό της κόρης μου.΄Έχει γράψει σχετικά για την κλασική συνταγή που τις φτιάχνω στη γιορτή της. Εδώ όμως θα γράψω μια παραλλαγή που μου έδωσε η ανιψιά μου η Χαρά από τις Κρίνες Κορινθίας. Η βασική διαφορά είναι ότι αντί για σαντιγί, βάζει κρέμα γάλακτος. Ελπίζω να σας αρέσει.


Τα υλικά για το γλυκό μας

250 γραμ. μπισκότα Μιράντα
125 γραμ. βούτυρο τύπου Βιτάμ
600 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφειας
200 γραμ. κρέμα γάλακτος (όχι λάιτ))
60 γραμ. ζάχαρη άχνη
Μία ελαφρά στρώση μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Πως φτιάχνουμε το γλυκό μας

Βάση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ (να μη γίνουν αλοιφή). Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ. Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα καλά και απλώνουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ. Τα "πατάμε" λίγο με το κουτάλι να γίνει το μείγμα συμπαγές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά.
Κρέμα:
Ανακατεύουμε μαζί με το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος με το πιρούνι ώστε να γίνει ομοιογενής (αν το κάνετε με το μίξερ κτυπήσετε ελαφρά για λίγο).
΄Οταν έχει κρυώσει η βάση του γλυκού μας, απλώνουμε επάνω το μείγμα της κρέμας και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και μετά το βγάζουμε και απλώνουμε απαλά λίγη μαρμελάδα. Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο και το διατηρούμε εκεί μέχρι να το απολαύσουμε σιγά-σιγά όλο.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές