Δευτέρα 25 Απριλίου 2011


Η φίλη μου η Βούλα κάθε φορά που κάνει "τραπέζι" σε φίλους, μας κάνει και νέες εκπλήξεις με τα φαγητά που μας σερβίρει στο "μπουφέ της". Όμως "οι ταλιατέλες σουφλέ" δεν λείπουν ποτέ!!! Μπράβο της, γιατί είναι η σπεσιαλιτέ της.
΄Οντως είναι το ποιο πετυχημένο σουφλέ που έχω φάει. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και με χοντρά μακαρόνια ή πένες. Οι ταλιατέλες είναι ιδανικότερο. Το παρουσιάζουμε στο τραπέζι, όπως το ψήσαμε με το πυρέξ, αφού χαράξουμε σε μικρά τετράγωνα. Στην καθημερινότητά μας όμως το τρώμε κανονικά για κυρίως φαγητό συνοδευόμενο με μια πλούσια σαλάτα.


Τα υλικά μας για το σουφλέ

500 γραμ. ταλιατέλες
400 γραμ. μανιτάρια (1 κουτί κονσέρβας έτοιμα κομμένα)
400 γραμ. ντοματάκια (1 κουτί) κομμένα
100 γραμ. φρέσκο βούτυρο (πρόβειο)
10 φέτες ζαμπόν κομμένα καρεδάκια
4 λωρίδες μπέικον (προαιρετικά) κομμένες καρεδάκια
4 κούπες διάφορα τυριά τριμμένα (γραβιέρα, έμενταλ, γκούντα)
2 κουτιά κρέμα γάλακτος (των 250 γραμ.)
4 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα στο τέλος
αλάτι πιπέρι
μερικά φυλλαράκια μαϊντανό


Πως φτιάχνουμε τις ταλιατέλες μας

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και μετά τις σουρώνουμε. Βάζουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Κατόπιν ρίχνουμε και τις ταλιατέλες, ανακατώνουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα πυρέξ μεγάλο στο οποίο θα σερβίρουμε, απλώνουμε τις μισές ταλιατέλες, επάνω τη μισή ποσότητα από όλα τα υλικά, ρίχνουμε μετά τις υπόλοιπες ταλιατέλες, και επάνω τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τα τυριά. Χτυπάμε ελαφρά σε μπολ την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φαγητό. Πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο , επιλέγουμε 200 βαθμούς θερμοκρασία και ψήνουμε το φαγητό μας για 40 - 45 λεπτά. Προσέχουμε άμα πάρει ρόδινο χρώμα να σκεπάσουμε καλά με αλουμινόχαρτο.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές