Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Οι μπριζόλες χοιρινές κρασάτες είναι ένα πανεύκολο φαγητό για τους εργένηδες, αλλά και τις μανούλες που εργάζονται και δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους!
Με τον ίδιο τρόπο ψήνονται και οι μοσχαρίσιες μπριζόλες. Συνήθως τις ψήνουν στο ειδικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Όταν έχω να ψήσω πάνω από δύο, τις κάνω στη γάστρα, γιατί ασχολούμαι λιγότερο. Αν δεν έχουμε γάστρα τις ψήνουμε σε βαθύ πήλινο ταψάκι ή πυρέξ και τις σκεπάζουμε πολύ καλά με διπλό αλουμινόχαρτο, ώστε να μη διαφεύγουν καθόλου οι υδρατμοί του φαγητού.

Υλικά του φαγητού μας

5 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες
1 κούπα τσαγιού κρασί λευκό ή ροζέ
2/3 κούπα λάδι
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
2 κουταλιές mix αποξηραμένων ψιλοκομμένων αρωματικών φυτών (δενδρολίβανο, θρούμπι, μαντζουράνα, θυμάρι, ρίγανη ) Υπάρχουν βαζάκια mix στο Σούπερ μάρκετ.
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πως μαγειρεύουμε τις μπριζόλες μας.

Πλένω τις μπριζόλες και τις απλώνω στη γάστρα. Τις αλατίζω καλά, τις πιπερώνω και απλώνω πάνω τους και τα αρωματικά φυτά. Τις γυρίζω όλες από την άλλη πλευρά και επαναλαμβάνω το ίδιο.
Σ' ένα βαθύ ποτήρι του φραπέ βάζουμε τη μουστάρδα, το κρασί και το λάδι και το κτυπάμε στη φραπιέρα. Το απλώνουμε πάνω στις μπριζόλες και σκεπάζουμε τη γάστρα μας καλά. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 2οο βαθμούς και μετά ξεσκεπάζουμε τη γάστρα μας. Αν δεν έχουν ροδοψηθεί συνεχίζουμε το ψήσιμο με ξεσκέπαστη τη γάστρα ώσπου να ροδίσουν και μετά τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδοψηθούν. Σε περίπτωση που έχει πιει τα υγρά του το φαγητό, βράζουμε μία κούπα νερό διαλύουμε μέσα και λίγο αλάτι και το ρίχνουμε σε μία άκρη μέσα στη γάστρα (όχι πάνω στο κρέας) και κουνάμε με τα δυο χέρια τη γάστρα, ώστε να απλωθεί παντού και συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο ώστε να μείνει το φαγητό μας με την κατάλληλη σάλτσα για 5 μερίδες. Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της για να διατηρηθούν μαλακές έως ότου τις σερβίρουμε.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές