Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Η συνταγή αυτή είναι μιας φίλης μου που όταν μέναμε μαζί την παρακαλούσα να τη φτιάχνει συνέχεια. Κάποια στιγμή εδέησα να τη μάθω κι εγώ. Μαγειρεύεται και με γαλοπούλα αλλά εγώ προτιμώ κοτόπουλο. Είναι πολύ πλούσιο φαγητό, κατάλληλο για να εντυπωσιάσει φίλους σε τραπέζι και φυσικά πεντανόστιμο. Τα κομματάκια του κοτόπουλου βγαίνουν πολύ ζουμερά.

Υλικά (για 2 άτομα)
2 στήθη κοτόπουλου κομμένο σε μεσαία κυβάκια
5-6 πράσινα σπαράγγια κομμένα ανά 3-4 εκατοστά
4-5 μικρά ντοματάκια (τσέρρυ) κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
χυμό από 1/2 ή 1 πορτοκάλι (ανάλογα πόσο ζουμερό είναι)
βούτυρο
5-6 κουταλιές κρέμας γάλακτος
αλάτι και πιπέρι

Πως το μαγειρεύουμε
Σωτάρουμε το κοτόπουλο με βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι (σε εμάς στο 2μιση) και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μαλακώσει το κοτόπουλο (ή στο 2 ή ακόμα και στο 1μιση ανάλογα την κουζίνα). Κόβουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση και τα ρίχνουμε μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά για να τραβήξει το κοτόπουλο τους χυμούς. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μία βράση, ενώ αλατοπιπερώνουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι.

Σημείωση: Όπως έχω δώσει τη συνταγή τα σπαράγγια θα "κρατάνε", δηλαδή θα είναι ελάχιστα σκληρά αλλά κανονικά έτσι πρέπει να τρώγονται. Επειδή στο αγόρι μου όμως του αρέσουν να είναι πιο μαλακά τα αφήνω λίγη περισσότερη ώρα από ότι γράφω. Τα ντοματάκια δε πρέπει να χάσουν το σχήμα τους και πρέπει να είναι ακόμα ζουμερά όταν τα φάμε για αυτό δεν πολυανακατεύουμε αφού τα βάλουμε και τα βάζουμε προς το τέλος.


2 σχόλια :

eleni είπε...

δεν εχω φαει ποτε σπαραγγια κ ειναι ευκαιρια να τα δοκιμασω σε αυτη τη συνταγη

Οι συνταγές της μαμάς μου είπε...

Τα σπαράγγια είναι υπέροχα, κι εγώ και το αγόρι μου με αυτή τη συνταγή τα δοκιμάσαμε και μας αρέσει τόσο πολύ η γεύση των σπαραγγιών που στάνταρ πια τα ψωνίζουμε κάθε εβδομάδα από το σούπερμάρκετ. Εγώ παίρνω μόνο πράσινα (δεν έχω δοκιμάσει τα άσπρα) και προσπαθώ να είναι όσο γίνεται πιο λεπτά (βάζω παραπάνω από 4-5 που λέω στη συνταγή) και φρέσκα. Με το που πέφτουν στο τηγάνι η μυρωδιά τους μας ξετρελαίνει.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές