Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Η μαμά Χρύσα προτείνει "Κομματάκια σπιτικής καραμέλας"


                               Η φωτό από γλυκό Γιαουρτίνι με κομματάκια καραμέλας






Είναι σα μικρά τζαμάκια σκληρής καραμέλας που πάει πολύ σε γλυκά με κρέμα ή σαντιγύ από πάνω π.χ. γιαουρτίνι, ραβανί, (συνήθως αυτά δε γίνονται με σαντιγύ αλλά μπορούμε να την προσθέσουμε εμείς), εκμέκ, παγωτό.


Υλικά:

6 κουταλιές σούπας νερό
3 σταγόνες λεμόνι
180 γρμ ζάχαρη


Πως το φτιάχνουμε

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξανθίνει η καραμέλα και όχι να πήξει. Όταν αρχίζει να βράζει δεν ανακατεύουμε ξανά και προσέχουμε να τη βγάλουμε από τη φωτιά όταν ξανθίνει να μη μας γίνει σκούρα (γίνεται γρήγορα).



Σε ένα μεγάλο ταψί ή στον πάγκο απλώνουμε λαδόκολλα ελαφρά λαδωμένη, ρίχνουμε επάνω την καραμέλα και την απλώνουμε αμέσως να γίνει λεπτή σαν τζάμι. Όταν κρυώσει καλά τη "σπάμε" με κάτι βαρύ να γίνει κομματάκια.

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

τελεις μου εγιναν

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές