Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Μια φανταστική μακαρονόπιτα με τριμμένη ντομάτα!




Η μακαρονόπιτα αυτή όπως λέει και το όνομά της θυμίζει ιταλική συνταγή. Οφείλεται στη ντομάτα που ρίχνουμε από πάνω η οποία έχει μαγειρευτεί ελάχιστα και την κάνει να ξεχωρίζει από τις συνηθισμένες μακαρονόπιτες. Μας αρέσει τόσο που τη φτιάχνουμε συχνά στο σπίτι μας, σε καθημερινά και πιο επίσημα τραπέζια.

Υλικά
3/4 πακέτο μακαρόνια Νο5
400 γρμ διάφορα τυριά τριμμένα (γκούντα, ρεγκάτο, γραβιέρα, κασέρι)
3-4 ώριμες ντομάτες
4 αυγά
500 γμ κρέμα γάλακτος (ή αν δεν έχουμε γάλα εβαπορέ)
5-6 φέτες αλλαντικά (ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα κλπ)
3 κουταλιές ελαιόλαδο, βούτυρο ή φυτικό μαγειρικό λίπος
αλάτι

Πως τη μαγειρεύουμε
Βράζουμε τα μακαρόνια (σε αλατισμένο νερό) σε λιγότερο χρόνο από ότι λέει η συσκευασία γιατί θα μπουν και στο φούρνο. Τα λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) και βάζουμε τα μισά σε μεγάλο βουτυρωμένο πυρέξ. Στρώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα τυριών και σκεπάζουμε με τα αλλαντικά. Βάζουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.




Καθαρίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τα σπόρια και τα υγρά τους. Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι τις ζεσταίνουμε για να πιουν τα υγρά τους και να μαραθούν λίγο. Τις απλώνουμε πάνω από τα τυριά. 




Χτυπάμε 4 αυγά σε ένα δοχείο, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε με το μείγμα το πυρέξ.




Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 30' σε 180 βαθμούς.



Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές