Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Αυτό το φαγητό είναι απλό και εύκολο στην παρασκευή αλλά συγχρόνως πολύ νόστιμο. Ιδανικό για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου που έχεις προσκαλέσει σε δείπνο (ή το σύντροφό σου!). Από τις συνταγές που τιμάμε συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις στο σπίτι μου. Το συνδυάζουμε με πουρέ από πατάτες φτιαγμένο από τα χεράκια μας (ειδικότητα της μαμάς μου) και καρότα σοτέ αλλά πάει ωραία και με ρυζότο. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε μοσχαρίσιο συκώτι και ψαρονέφρι από χοιρινό.

Υλικά
500 γρμ φιλέτο μοσχάρι ή νουά (κομμένο σε μερίδες λεπτές)
1 ποτήρι μαυροδάφνη
1 κουταλιά θυμάρι
1/2 ποτήρι ζωμό βοδινού (φτιαγμένο από κόκαλα ή για ευκολία 1 κύβο βοδινό αραιωμένο και λιωμένο σε χλιαρό νερό)
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές λάδι (π.χ. αραβοσιτέλαιο) ή βούτυρο ή φυτικό λίπος, είναι θέμα προτίμησης
αλάτι πιπέρι

Πως το μαγειρεύουμε
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι (π.χ αραβοσιτέλαιο ή φυτικό λίπος) σε δυνατή φωτιά (σε εμάς είναι το 2μιση) και σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνουμε το ζωμό, πιπέρι, αλάτι, τη μαυροδάφνη και το θυμάρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν πηχτή, ωραία σάλτσα. Τότε βγάζουμε τα φιλετάκια σε μία πιατέλα, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος στη σάλτσα, σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε πάνω στο μάτι για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα ώστε να βάλει ο καθένας όσο θέλει. Εναλλακτικά μπορούμε να αφήσουμε τα φιλετάκια μέσα στο τηγάνι, να ρίξουμε τη κρέμα γάλακτος και να τα σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

καλο ακουγεται, αλλα λεω να δοκιμασω τα παπουτσακια σου σημερα, εχει γενεθλια ο αντρας μου! Βαλε και κανα παστιτσιο ντεε!
Φιλια απο Σλοβενια
Νατασα

Οι συνταγές της μαμάς μου είπε...

Αχ χαίρομαι που σου αρέσει και να χαίρεσαι τον άντρα σου. Το παστίτσιο είναι η δική μου σπεσιαλιτέ και σκεφτόμουνα πότε θα το βάλω. Θα το γράψω τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Αν και ήμουν λιγάκι διστακτική, τελικα βγήκε υπέροχο!

eleni είπε...

λεω να το φτιαξω στη γιορτη του μπαμπα μου το Πασχα.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές